Tel: 098 957 4780     E-mail: info@adaptacije-rijeka.com1/09/2014.

Kako učiniti da mali stan djeluje veće?

1. Obojite različite dijelove prostorije ili stana kontrastnim bojama. Dajte svakom dijelu stana svoju vlastitu boju. Obojite zidove ulaza ili hodnika vašeg stana u neku zabavnu i veselu boju. Isto učinite za vašu kuhinju i male i sakrivene dijelove vašeg stana. To će stvoriti dojam da stvarate više prostora unutar vašeg stana nego da sve obojite u jednu jedinu boju.

2. Ponavljajte različite crteže, grafike i motive, kao što su moderni rubovi ili metalik tapete u kuhinji. To je jedan od zabavnijih načina da stvorite dojam većeg prostora za manji stan bez velikog pretjerivanja.

3. Koristite svjetlije boje za podove. Bilo da imate drvene ili tvrde podove tepiha. Pod može biti u nekoj svijetloj ili bijeloj boji. Ako svijetlost dopire do poda vaše prostorije, upamtite da ima tedenciju odbijanja od poda, te će na taj način kreirati efekt prozračnosti, a prostorija biti dovoljno osvijetljena.

4. Uvrstite umjetničke radove, pruge, motive i razno od poda do stropa. Trik je u tome da se pogled provuče odozdo nagore, odnosno vuče pogled prema gore što čini bilo koji prostor višim nego što je. Tapete uvijek naglašavaju visok strop i ako objesite nekakav velik objekt da visi sa stropa poput nekog ukrasnog lustera ili umjetnine, također će te postići isti efekt. Trakice koje slobodno padaju od stropa do poda također naglašavaju ovaj efekt.

5. Ubacite u miks 2 prekomjerno velika komada namještaja. Na prvi pogled može djelovati kontraproduktivno, ali oku dva velika komada namještaja mogu ostali namještaj u prostoriji učiniti sitnim. Plus tako velika i neočekivana 2 komada namještaja mogu u razgovoru odvući fokus sa same prostorije. Neočekivano je uvijek  zabavno!


  • Čitajte naš blog

  • Kontakt